акционен

прил d'action; акционен комитет comité d'initiative.

Български-френски речник.

Regardez d'autres dictionnaires:

  • акционен — (лат actio работа, дејство) работен, дејствен, што се однесува на дејство …   Macedonian dictionary

  • радиус — (лат. radius) мат. полупречник акционен радиус а) растојание што може да го помине некое возило и да се врати на појдовната точка без дополнување на гориво; 6) оддалеченост до која некој или нешто може да се движи, да се распростира радиус вектор …   Macedonian dictionary

  • сајенс-фикшн — (анг. science наука, fiction фантазија) акционен роман или филм во кој дејството е засновано врз претпоставени научни откритија во иднината научна фантастика …   Macedonian dictionary

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.